Logistiek is al jaren een knelpuntberoep.
Vele bedrijven kampen met problemen om goed opgeleide en gemotiveerde werknemers te vinden. Dit probleem moet van onderaan aangepakt worden: Hoe motiveer je leerlingen om voor de richting Handel – logistiek te kiezen? Drie Kempense scholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap (Atheneum De Beeltjens Westerlo, Koninklijk Atheneum Geel, Koninklijk Technisch Atheneum Mol) slaan vanaf 2009 de handen in elkaar om dit probleem aan te pakken met het HALO-project.

In de eerste plaats door samen te werken over de schoolgrenzen heen, willen ze leerlingen van de derde graad TSO Handel – logistiek laten proeven van de praktische kant van deze job. Gezamenlijke bedrijfsbezoeken, logistieke stages met uitdagingen voor de leerlingen tijdens het jaar, logistieke spelvormen, competentiegericht leren, …het is maar een greep uit de mogelijkheden die de leerkrachten hun leerlingen bieden. Om deze mogelijkheden zo praktijkgericht mogelijk in te vullen zijn de leerkrachten op zoek gegaan naar externe partners.

Ze hebben hiervoor de enthousiaste medewerking gekregen vanuit de bedrijfswereld (Nike Emea Logistics, FWD, Black & Decker, Manpower, Kuehne en Nagel en Havi Logistics), de Kempense hogeschool KHK (Katholieke Hogeschool Kempen), de Pedagogische Begeleidingsdienst, RTC en Voka – Kempen. Met deze externe partners hopen de scholen een kwalitatieve logistieke opleiding aan te bieden waardoor de Kempense logistieke sector een injectie aan talent krijgt.

Benieuwd naar de concrete invulling van dit logistieke samenwerkingsproject tussen onderwijs en bedrijfsleven?

Lees hier meer over de verschillende externe partners
bekijk hier de powerpointpresentatie
Lees hier het persbericht
klik hier als je naar de website van Atheneum De Beeltjens wil voor meer info.
Klik hier als je naar de website van KA Geel wil voor meer info.
Klik hier als je naar de website van KTA Mol wil voor meer info.

Away a weary eye from sunlight www.homework-writer.com and flowers and sweet human